Salt la informațiile despre produs
1 din 1
Citric Lichid

Ulei esențial Mandarină roșie

Ulei esențial Mandarină roșie

Preț obișnuit 30,00 lei
Preț obișnuit Preț redus 30,00 lei
Reducere Stoc epuizat
Taxe incluse.
Sameday

Ajunge la tine în 1-3 zile lucrătoare, ambalat cu grijă, oriunde în România.

Livrare gratuită la comenzi de peste 300 lei

Sameday
Volum

Se achiziționează de obicei împreună cu

Solvent pentru parfumuri, alcool etilic complet denaturat
Solvent pentru parfumuri, alcool etilic complet denaturat Necesar atunci când îți creezi propriul parfum. Acest alcool etilic denaturat 94% este solventul de bază în care se dizolvă esențele și bazele parfumate. 50,00 lei

CLASIFICARE
Notă de vârf

PROFIL OLFACTIV
Mandarină coaptă, Dulce, Miere, Floral, Condimentat

SE COMBINĂ BINE CU
Ulei esențial Bergamotă FCR
Vanillin
Coumarin

DESCRIERE
Uleiul esențial de mandarină roșie se obține prin presarea la rece a cojii de mandarină complet coaptă. Numele vine de la culoarea uleiului, care merge de la portocaliu spre roșu-maroniu.

Este cel mai dulce dintre cele trei tipuri de mandarină. Cea verde, culeasă necoaptă, e acră și tăioasă. Cea galbenă stă la mijloc. Cea roșie e rotundă și bogată, cu o dulceață de coajă de portocală zaharisită, o urmă de miere și o latură ușor florală.

Se folosește ca notă de vârf, în acorduri citrice și oriunde e nevoie de o deschidere luminoasă. Spre deosebire de alte citrice, nu e nevoie să fie diluat ca să nu domine. Se potrivește bine cu vanilia, coumarin și floralele cremoase, cărora le adaugă o strălucire dulce.

Ca toate uleiurile citrice presate la rece, conține furanocumarine, compuși naturali din coajă care îl fac fotosensibilizant. Din acest motiv IFRA îi limitează folosirea.

DOZARE UZUALĂ
0,1-5% din amestecul de esențe

FAMILIE OLFACTIVĂ
Citrică

PERSISTENȚĂ
4 ore pe banda de testare

IFRA 51
16,7% în produsul finit (Categoria 4)

SINONIME
Citrus reticulata

Proprietăți

Uleiul esențial de mandarină roșie se prezintă sub formă de lichid limpede, de la portocaliu la roșu-maroniu. Se obține prin presare la rece din coaja fructului. Se păstrează la rece, în recipient bine închis, ferit de aer și de lumină.

Identificatori

Tip: Ulei esențial
INCI: CITRUS RETICULATA PEEL OIL
Număr CAS: 84929-38-4
Număr EC: 284-521-0

Mod de utilizare

Produsele noastre sunt destinate utilizării ca ingrediente în procesul de creare a parfumurilor; acestea nu se aplică pe piele nediluate.

Aceste materii prime sunt destinate exclusiv utilizării în industria de parfumerie.

Vedeți detaliile complete